Rekro Reizen maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door verder te gaan op deze site ga je akkoord met het cookiebeleid van Rekro Reizen. Ik ga akkoord

Boek jouw vakantie!

Beleef la Naturaleza en Espana - Costa Dorada

ALGEMEEN COSTA DORADA

De Costa Dorada kent een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte winters met af en toe kans op neerslag. De zonzekerheid is in de periode juni tot en met augustus heel hoog, dus een perfecte plek om je zomervakantie in een van de plaatsjes in de Costa Dorada te vieren!

VAMOS A LA PLAYA

Met een kustlijn van ruim 200 km zijn er honderden stranden aan de Costa Dorada gelegen. De stranden aan de Costa Dorada zijn zeer divers, van knusse baaitjes tot aan uitgestrekte lange stranden. De stranden bestaan voornamelijk uit goudgeel zand of fijne kiezelstranden waarvan elk strand een bijzondere ligging in een mooie omgeving heeft.

DELTA DE L’EBRE

Wil je op je vakantie iets van de prachtige natuur van Spanje zien dan moet je echt een bezoek brengen aan Delta de L’Ebre. Dit is namelijk een van de belangrijkste natuurgebieden in Spanje en het grootste deltagebied van Catalonië. Nationaal natuurpark Delta de L’Ebre is 320 km2 groot bestaat uit uitgestrekte rijstvelden, moeraslanden en de rivier de Ebro. Daarnaast is de Ebro Delta een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Zo zijn er meer dan 300 verschillende vogelsoorten die tijdelijk of vast verblijven in dit deltagebied, onder meer de roze Flamingo. Ook voor een visvakantie is de Ebro Delta een waar vissersparadijs. Het is mogelijk om zowel op zoet als zout water te vissen en de Delta de L‘Ebre wordt in Spanje dan ook vaak geroemd om de zeer afwisselende visserij. Er zijn diverse manieren om dit natuurgebied te ontdekken, zo kan je te paard dit gebied verkennen, maar ook lopend, met de fiets of met een bootexcursie. In het plaatsje Deltebre zit een informatiecentrum over de Ebro Delta waar dergelijke excursies geboekt kunnen worden.

PARC EL GARRAF

Op ongeveer 10 km afstand van Sitges ligt het ca. 12.000 hectare grote Parc el Garraf. Dit natuurpark beschikt over heuvels van wel 600 m hoog! Parc el Garraf kenmerkt zich door zijn ravijnen, grotten en kloven. De bodem van Parc el Garraf bestaat voor een groot deel uit kalksteen, hierdoor zijn prachtige grotten ontstaan. Wanneer de grond boven de grotten instort, ontstaan er Dolines. Deze Dolines met zinkgaten vormen een bijzonder landschap.

WIJNSTREEK PRIORAT

Naast de Delta de L’Ebre voor natuurliefhebbers zijn wijnliefhebbers in de Costa Dorada ook aan het juiste adres. Ben je een echte wijnliefhebber dan moet je een bezoek brengen aan de wijnstreek Priorat. Hier worden namelijk de beste en de duurste wijnen uit Spanje gemaakt. In de wijnstreek Priorat vind je wijngaarden, historisch dorpen, valleien, ravijnen en prachtige uitgestrekte berggebieden. Op de website van het bureau van toerisme van Priorat vind je alle informatie die je nodig hebt als je de streek wilt bezoeken.

VERBLIJF

Rekro Reizen biedt diverse accommodaties aan vlakbij deze wonderschone natuur hotspots. Kijk snel op www.rekro.nl/salou naar het aanbod en laat het avontuur beginnen!

VERVOER

Wil je met de bus of met het vliegtuig afreizen naar Spanje? Bij Rekro Reizen ben je dan op het goede adres! Ook dit jaar reist Rekro Reizen weer met de bus naar diverse bestemmingen in het zonnige zuiden. Naast de buspendels is het ook mogelijk om een vliegticket bij Rekro Reizen te boeken, we hanteren hierbij geen vaste tarieven, zodat we altijd de voordeligste prijzen hebben voor jou!

Wil je toch liever met eigen vervoer naar Spanje rijden? Ook dat is natuurlijk mogelijk, bij Rekro Reizen kan je ook los de accommodatie boeken. 

Terug naar overzicht