Rekro Reizen maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door verder te gaan op deze site ga je akkoord met het cookiebeleid van Rekro Reizen. Ik ga akkoord

Corona Informatie

Corona informatie

INFORMATIE CORONA VOUCHER

Corona voucher voorwaarden Rekro Reizen

U heeft bij Rekro Reizen een reis geboekt. Helaas is deze, door de verscherpte maatregelen als gevolg van het coronavirus, geannuleerd. Hiervoor heeft u van Rekro Reizen een “Corona-voucher” ontvangen, waarmee u tot een jaar na uitgifte kan beslissen voor welke vakantie u de voucher wilt inwisselen.

Wat zijn de spelregels? Deze leggen wij u uit door middel van onderstaande voorwaarden.

1: U heeft een voucher ontvangen omdat uw reis is geannuleerd vanwege buitengewone omstandigheden en verscherpte maatregelen vanuit de overheid ten gevolge van het coronavirus. Dit voucher heeft u ontvangen van Rekro Reizen gevestigd aan de Markstraat 42, 4921 BG Made, KvK-nummer 18129564 (hierna: ‘Rekro Reizen’).

2. De volgende gegevens staan vermeld op uw “Corona-voucher”. - De naam “Corona-voucher”. - Het unieke nummer, behorende bij de “Corona-voucher”. - De uitgiftedatum van de “Corona-voucher”. - De waarde van de “Corona-voucher”. - De geldigheid van de “Corona-voucher”. - De mededeling dat de SGR garantieregeling van toepassing is.

3. Alleen door Rekro Reizen uitgegeven vouchers met de in punt 2 genoemde informatie zijn geldig.

4. De “Corona-voucher” kan alleen worden ingewisseld voor een reis, welke wordt aangeboden op de website van Rekro Reizen, te weten www.rekro.nl.

5. U kunt daarbij kiezen uit het volledige aanbod van Rekro Reizen. U kunt ook kiezen voor een andere bestemming of hotel. Valt de reissom hoger uit dan het tegoed, dan betaalt u wel een meerprijs. Is uw nieuwe reissom lager dan het tegoed? Dan ontvangt u een tegoedbon voor de resterende waarde.

6. Wanneer u gebruik maakt van het Corona-voucher, vragen wij u een kopie of foto van de voucher te mailen naar info@rekro.nl of per post op te sturen naar het volgende adres: Rekro Reizen, Marktstraat 42, 4921 BG Made. Tevens is het bij een boeking via onze website mogelijk de voucher te verzilveren door middel van het invoeren van de code. Hierna vragen wij nog wel om de voucher per mail of post te versturen.

7. De voucher is één jaar geldig na uitgifte. U kunt dus met het tegoed van uw geannuleerde reis tot één jaar na uitgifte een nieuwe vakantie boeken (dit geldt voor het complete reisaanbod van Rekro Reizen). De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021.

8. Dekking SGR: Rekro Reizen is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het Coronavirus is door de SGR besloten dat de ‘Corona-voucher’ onder de dekking van de SGR valt. Dit betekent dat in het geval een reisorganisatie bijvoorbeeld failliet gaat en u nog een ongebruikte Coronavoucher heeft, dit wordt vergoed door de SGR. De specifieke voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling kunt u nalezen op www.sgr.nl. Hiermee blijft u de zekerheid houden dat uw reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Aanspraken die voortvloeien uit een geannuleerde reis anders dan een voucher vallen niet onder de garantieregeling van SGR.

9. Nadat u gebruik heeft gemaakt van het inwisselen van uw Corona-voucher middels een nieuwe boeking, zijn de gebruikelijke algemene voorwaarden van Rekro Reizen weer van toepassing. Hiermee gaat u akkoord na het definitief maken van uw boeking.

10. De voucher kan uitsluitend ingewisseld worden door de bij Rekro Reizen bekende hoofdboeker.

11. De Corona-voucher is uitsluitend een tegoed voor een vakantie bij Rekro Reizen en dus niet inwisselbaar voor contanten.

12. Uw Corona-voucher is niet inwisselbaar bij andere reisorganisaties, maar uitsluitend bij Rekro Reizen.

13. De Corona-voucher, die u van Rekro Reizen heeft ontvangen, is niet overdraagbaar.

14. Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.