Rekro Reizen maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door verder te gaan op deze site ga je akkoord met het cookiebeleid van Rekro Reizen. Ik ga akkoord

Boek jouw vakantie!

Duiken in Spanje!

In dit blog laat ik jullie kennis maken met de prachtige onderwaterwereld in Spanje! Van avontuurlijke duikgebieden tot aan fascinerende grotten en prachtige koraalriffen, in Spanje ben je aan het juiste adres voor een heerlijke duikvakantie!

CALPE – COSTA BLANCA

Calpe is een plaatsje vlakbij Benidorm en dit is the place to be voor een duikvakantie in de Costa Blanca. Het water in Calpe is helderblauw en biedt uitstekende mogelijkheden aan om de indrukwekkende onderwaterwereld te verkennen! In het water is het markante herkenningspunt van de Middellandse Zee gelegen, namelijk “El Peñon de Ifach”. In en om deze rots kan je geweldig goed duiken. Wie of wat kun je hier allemaal tegenkomen? Octopussen, zeebrasem, barracuda’s, tandbaars, koralen, roggen en de kreeft.

“Cumbre del Sol” is naast El Peñon de Ifach ook een populaire duikstek! Vanuit een duikorganisatie word je langs een klif door verschillende grotten van zout water naar zoet water geleid. Een zeer bijzondere ervaring!

MEDES – COSTA BRAVA

Wanneer je in Estartit of vlakbij Estartit wilt duiken dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Medes eilanden. Dit is bij uitstek het gebied om te duiken in Estartit. In het water is er van alles te beleven, zo zijn er scheepswrakken te zien, maar ook grote zeebaarzen en mooie riffen. Schrik niet als je in een keer een tandbaars tegenkomt groter dan een meter! Met een beetje geluk kun in de stroming Adelaarsroggen tegen komen, als je ze tegenkomt zal dit zeker het gesprek van de dag, of het gesprek van jouw duikvakantie in Spanje worden!

CALAFAT – COSTA DORADA

Wanneer je vanaf Salou een klein half uurtje rijdt, kom je bij twee prachtige baaitjes uit om te duiken, “Cala Llobeta” en “Cala Vidre”. Dit zijn twee baaitjes in Calafat aan de Costa Dorada. Naast deze twee baaien ligt er bij de haven van Tarragona het wrak van de “Dragonera”, een schip van 50 meter lang dat prachtig begroeid is.

HANDIGE WOORDEN OM TE WETEN

Spaans

Nederlands

Spaans

Nederlands

Bucear

Duiken

El mar

Zee

Gafas de buceo

Duikbril

El pescado

Vis

El snorkeling

Snorkelen

El coral

Koraal


VERBLIJF

Rekro Reizen biedt diverse accommodaties aan vlakbij deze duiklocaties voor en geweldige duikvakantie. Kijk snel opwww.rekro.nl/zonvakanties naar het aanbod en laat het duikavontuur beginnen!

VERVOER

Wil je met de bus of met het vliegtuig afreizen naar Spanje? Bij Rekro Reizen ben je dan op het goede adres! Ook dit jaar reist Rekro Reizen weer met de bus naar diverse bestemmingen in het zonnige zuiden. Naast de buspendels is het ook mogelijk om een vliegticket bij Rekro Reizen te boeken, we hanteren hierbij geen vaste tarieven, zodat we altijd de voordeligste prijzen hebben voor jou!

Wil je toch liever met eigen vervoer naar Spanje rijden? Ook dat is natuurlijk mogelijk, bij Rekro Reizen kan je ook los de accommodatie boeken. Kijk op www.rekro.nl voor meer informatie. 

Terug naar overzicht