Rekro Reizen maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door verder te gaan op deze site ga je akkoord met het cookiebeleid van Rekro Reizen. Ik ga akkoord

Boek jouw vakantie!

Ontdek de Spaanse keuken

EET GEWOONTEN EN SPAANSE GERECHTEN

De Spaanse gewoonten met betrekking tot eten zijn net even wat anders dan de gewoonten die wij hebben hier in Nederland. In de ochtend pakken de Spanjaarden als ontbijt een Café con leche (koffie met melk) en een stuk toast en vertrekken dan richting hun werk. Tussen 10:00 en 11:30 pakken de Spanjaarden een tussendoortje in de vorm van een bocadillo (belegd broodje) of pan con tomato (brood met tomaat). De lunch start voor de Spanjaarden pas tussen 14:00 en 15:00, waar wij in Nederland tussen de middag een boterham met kaas opeten, pakken de Spanjaarden het uit met een uitgebreide drie gangen lunch of tapas. Mede vanwege de late lunch en de temperaturen eten de Spanjaarden pas laat op de avond. Rond 22:30 lopen de restaurants en de terrassen vol, waar ze onder het genot van een verkoelend drankje genieten van de meest lekkere Spaanse gerechten.

TYPISCHE SPAANSE GERECHTEN

Het woord tapa betekent letterlijk deksel, van origine waren de, vandaag de dag zo populaire gerechtjes, voornamelijk bedoeld tegen ongedierte. Wanneer de ober een glas kwam brengen gaf hij hier altijd een bordje bij met een hapje erop, dit om de wespen en vliegen uit het glas te houden.

Een aantal tapas die je zeker moet proberen als je in Spanje bent zal ik hieronder omschrijven.

  • Tortilla de Patata (Spaanse omelet)
  • Boquerones en vinagre (Ansjovis in azijn)
  • Gambas al Ajillo (Garnalen in knoflook)
  • Patatas bravas (Gebakken aardappeltjes in pittige tomatensaus)
  • Albóndigas (Kleine gehaktballetjes in saus)
  • Calamares a la romana (Gefrituurde inktvisringen)
  • En alle verschillende soorten Spaanse hammen, heer-lijk!
PAELLA

Dit is toch wel een van de meest bekende en typische gerechten uit Spanje en wordt door de Spanjaarden in verschillende maten en smaken bereidt! Het is een heerlijk rijstgerecht met zeevruchten of kip, net wat je zelf lekker vindt! De geur van dit typische Spaanse gerecht is overweldigend en bovendien ook enorm lekker.

TIP: ga op zondag Paella eten. Het bereiden van Paella is namelijk een traditionele zondagmiddag gebeurtenis!

POSTRES – TOETJES

Als ik aan typische Spaanse toetjes denk dan denk ik aan Crema Catalana. Eigenlijk moet ik zeggen een typisch Catalaans gerechtje, want het is in Catalonië ontstaan. Bij alleen al het schrijven van dit stukje loopt het water me al in de mond. De heerlijke pure smaken en het gekarameliseerde suiker op de top. De Crema Catalana lijkt eigenlijk veel op de Crème Brûlée maar het verschil zit het in de bereiding, maar ook in de ingrediënten. Het bereiden van de basis van de Crema Catalana wordt namelijk gedaan met melk, in tegenstelling tot de Crème Brûlée dat met room wordt bereidt. Daarnaast wordt de Crema Catalana bereidt in een pan en de Crème Bûrlée wordt bereidt in een au bain-marie.

HANDIGE SPAANSE WOORDJES

Spaans

Nederlands

Spaans

Nederlands

Comer

Eten

El desayuno

Het ontbijt

Beber

Drinken

La comida

Het middageten

Eetsmakelijk

¡Buen provecho!

La cena

Het avondeten

 

Terug naar overzicht